Camera

Hoewel de liefde voor filmen al vroeg begon, kreeg ik mijn eerste serieuze opdrachten bij Cinemates. Ik heb vijf jaar voor Peter de Harder en Kelvin Boerma producties gedraaid en met de connecties die ik daar heb opgedaan heb ik ook heel veel andere leuke projecten kunnen filmen. Voorbeelden hiervan zijn een reclame voor Fanta en Pathe en een YouTube fictie serie. Naast het zelf aannemen van klussen, heb ik ook gewerkt voor Towel Media en Tiny Riot. Hier heb ik toffe producties gemaakt voor onder andere SNS, T-Mobile, Roadtrippers. Ik heb me hierbij afwisselend beziggehouden met filmen, editen en het maken van graphics. Daarnaast heb ik gewerkt bij Endemol Beyond waar ik het online reisprogramma Wander heb mogen maken. Ook heb ik hier opnieuw samengewerkt met Cinemates tijdens het maken van Challenges Cup, een online spelshow op YouTube. Ik ben gewend om met verschillende camera’s te werken, maar mijn grote favoriet is de Ursa Mini Pro.

Edit

Tijdens de bovengenoemde projecten heb ik in verschillende edit programma’s gewerkt; Avid, Adobe Premiere Pro en Final Cut Pro. De verscheidenheid aan projecten en bijbehorende edit programma’s hebben ervoor gezorgd dat ik in de afgelopen jaren een brede kennis heb vergaard over de meest gebruikte programma’s. Zelf gebruik ik het liefste Adobe Premiere Pro, vanwege de vele mogelijkheden voor interactiviteit en de beste schakelt naar bijbehorende programma’s als Adobe After Effects en Adobe Photoshop.

Visual FX

Vanaf het moment dat ik zelf begon met editen, ben ik mij ook bezig gaan houden met het maken van graphics. Omdat het als een extra hobby begon, heb ik het mijzelf aangeleerd. Inmiddels vind ik het één van de leukste dingen om te doen, omdat het heel uitdagend is en je klanten er extra blij mee kan maken. Ik creëer mijn graphics met name met Adobe After Effects en Adobe Illustrator, maar heb ook leren werken met 3DS Max en Cinema. Vooral tijdens de productie van Challenges Cup heb ik veel graphics kunnen maken, waarmee we de afleveringen een professionele uitstraling hebben kunnen geven.